Thursday, May 8, 2014

..::Sayu::..







:::::::SEMAKIN DEKAT HARI KONVOKESYEN, SEMAKIN SAYU RASA HATI INI..TETIBA TERKENANGKAN ARWAH AYAH.. ANDAI AYAH ADA PASTI AYAH TERSENYUM AJE...:::

"ADIK DA BERJAYA TUNAI KAN HASRAT AYAH...ALHAMDULILLAH..ADIK DOAKAN AYAH DITEMPATKAN BERSAMA INSAN YANG BERIMAN DAN BERTAQWA... :,( "


Ketika berjauhan Masihku rasa hangat kasihmu ayah
Betapaku rindukan redup wajahmu
Hadir menemaniku
Terbayang ketenangan
Yang selalu kau pamerkan
Bagaikan tiada keresahan
Chorus
Walau hatimu sering terluka
Tika diriku terlanjur kata
Tak pernah sekali kau tinggalkan
Diriku sendirian
Ketika ku dalam kedukaan
Kau mendakap penuh pengertian
Di saat diriku kehampaan
Kau setia mengajarku Erti kekuatan
Terpancar kebanggaan Dalam senyummu Melihatku berjaya Bilaku kegagalan Tak kau biarkan Aku terus kecewa
Dengan kata azimat Engkau nyalakan semangat
Restu dan doa kau iringkan

Terbayang ketenangan
Yang selalu kau pamerkan
Bagaikan tiada keresahan

Tak dapatku bayangkan Hidupku ayah
Tanpa engkau di sisi
Semua kasih sayang
Yang kau curahkan
Tersemat di hati

Tuesday, January 21, 2014

~~Macam-macamle hai~~~

Assalamualaikum,

Rasanye lama benor da tak coret2 di sini...almaklumle..dgn keje yg tiada kesudahan dan study yg dphujung2nye...fuhhh..lap poloh teman,...Apapun duration in 2013 dpt ku lalui dgn seada-adanya sahaja bersama kluarga dan teman2 terchenta..hihihi..

Tahun 2014 ni..officially ku bru mula keje senin (20/1/14) baru ni...Sebab apa???Sebab ku telah memohon cuti 3 minggu untuk menyiapkan tesis research akhir studyku ini..Alhamdulillah finally i can do it..walau dalam masa cuti totap den kene dtg opis utk menghadiri kursus SPLN..Banyak juga ilmu berkaitan infra yang dpt dipelajari..tp tulah agak cam kura2 sikit...n agak ternganga skit..sbb byk bnda tak tau pasal server2 bagai ni..Mananakala untuk tesis ku plak..Prof AJ kata dah blh anta final draf tp tulah..namanye final draf tapiii..as what my supervisor said... "it is not your final eventhough the name is final and i'm already give u mark to mr razilan...if u want score A, when i ask u to do some correction, u repair it n pass it again to me"....so apa nk di kato ehhh...mula dgrnyer ....wowwww...da final..da xyah tgok journal2 bagai....tappii..ghupanyarr...idok lagi..tp ni da nk masuk smggu....tdk diterima sbrang panggilan "menakutkan" dr Prof AJ..lege skit kot... Apapun aku bertawakal pada Mu, Ya Allah apa jua keputusannya...Diri ini telah mencuba dan berusaha sehabis baik...:)



Berbalik pada perjalananku dalam menyiapkan tesis ni..beberapa dugaan yg perlu ku tempuh...antaranya...my pen drive suddenly tak boleh detect..i did not have any backup there..Subhanallah...masa tu rasa da separuh nyawa dah..n lastly my husband said..."cube pgang pen drive tu lama smbil cucuk kat laptop..."...Alhamdulillah dpt juga detect...n terus ku backup dlm hardisk laptop n medium external yg lain juga...tkut seribu kmgkinan yg akan berlaku.ok abis part tu...time nk checking word by word plak...tgh syok2 cek..tetiba, laptop tu off sndiri..biasalah kalau da syok2 buat sblm tu ..mmg tangan ni xde plak menekan save...uwarghhh...ati sgtlah sedey time tu...rsa cam nk tdo je terus...sbb time tu da pkul 1 lbh pg...plak tu  nk on  laptop asik tak boleh..so time tu kene muhasabah skit diri...pndang muka anak...psikokan diri jab..cakap dlm ati...aku kene siapkan juga bnda ni...nk mengapai kejayaan bukan mudah...i need to prove it!!! Then after tried many times, finally my laptop da blh guna...tp yg sidis ...need  to start again...xpelah..mungkin ini dugaan dan cabaran yang perlu aku tempuh .. redha pastinye...:) After that, lps da date yg dijanjikan utk hantar tu...siap2lah kekunun nk checking lgi skali...ya Allah again n again...dugaan dtg lagi...sbbnye msa buat research kat uma pkai laptopn sdiri..tp bile buat research kat opis..pkai laptop opis..dan dan...smua tulisan lari lintang pukang..sbbnye kat uma word 2010 then kat opis ni word 2013....pk masa tu xpelah..sempat lg ni nk siapkanye...then da repair2 bagai...time nk print plak...masa tu otak mmg x berapa nk center..pk nk siap je...amik pen drive, cucuk plak kat pc suami utk print....ehhhhh...teman lupaaaa.....en.suami msh 2010....uwarghhhh..ku buat keje 2x....betulkanlah balik...istighfar jab teman,,,tp xpelah lastly siap juga...n esoknye trus antar ke bilik Prof...Legeeee jab...And now i'm waiting my result on february...semoga dilembutkanlh ati lecturer2 ku itu...amin..amin....



Untuk tahun 2014 ni, ku masih mengejar impian dan mimpi2 indah yang masih belum tercapai...harapnye...dgn pertambahan umur ke 31 pd mac nnti..bertambahlah juga usaha n semangat yang jitu dalam meneruskan kehidupan ini..Amin...n to my husband n my son..may be 'something' i can give them..erm apa ye... konvokesyen le kot kan....hihhihi...eeh....ermmm....apa2lah...hihi...Semoga Allah permudahkan urusan..Amin juga..:):):).



Tuesday, February 12, 2013

~Jab Ada..jab tak de:)~~

Assalamualaikum...

Dah lama sungguh x corat-coret di sini...huhuhu...Memandangkan mood keje agak dalam negative number.. lagi plak pen drive gue hilang nihhh.... dah lah dalam tu macam2 ada....uwarghhhh...nak nangis rsanya.....so apa lagiiiiiiiiiiiii...marik lakukan sst yg bermakna utk tatapan kemudian hari..chewahh...


Nak cerita mengenai perkembangan ank bujang ku dlu...Erm..sekejab je ank bujang ku dah nak menjangkau 2 tahun bulan depan ni... nampaknya...hampir 2 tahun juga ku menyusukan die... sangat-sangat tak sangka...memang xpernah plan sedemikian rupa... Dulu siap pernah seorang kwan ni bertanya... "ko nanti nak nyusukan smpai berapa bulan?"..jawapan ku spontan... "3 bulan je kot..malaslah nak pam3 susu ni..".... Hahhh....seeeeeeeeeeeeeee......... dari 3 bulan ku berjaya menyusukan die hingga kini...Syukur Alhamdulillah.... Walaupun dugaan nk menyuskan die...pergh...sangat mantopppp.....kalu tak kuat semangat...mmg ku beralah...nanti insyaAllah pjg umur dan ingatan kuat...(eh maklumle kuat pelupa skang ni)...nnti akan diceritakan rentetan perjalanan penyusuan  msa entry ankku 2 tahun nnti yek....:)


Sekarang ank bujang ku itu sudah pndai berkata-kata.... uwarghhh mmg tak terlayan dah die tu...ikut dan die je...pantang orang cakap...walau benda xbetul pun die ikut ajelah.. Pernah satu hari tu..die blh lawan cakap ummi die... siap tjuk jari.." iam, inggal"...wahhhh...nampak sangat ummi die selalu buat mcm tu kan...huhuhu... Ni pagi ni tadi masa on the way naik opis..dalam lif kan ada cermin...die siap cakap "sapa?"...
sambil die tnjuk diri die..puas lah ummi die ni pk..apa yg die nk maksudkan....tetiba die cakap .."ipan".... ahahahha...rupanya die nak cakap "die itu irfan"...lps tu tanya die balik..."ni sapa"..smbil tnjuk diri sndiri..terus die cakap "ummi"...uwarghh..syahdu okkkk...tak sangka plak die ikut sebiji- biji apa yg ummi die ajar...betullah kata orang...time camni..semua gerak laku kene jaga...sebab mudah benar die ngikut... Dulu kami suami isteri pernah dengar orang kata..."Ni jalan cepat, mesti cakap lambat"...Alhamdulillah...pada irfan hakimi Allah takdirkan permata hati kami ini..cepat dalam meniarap, merangkak, tumbuh gigi, berjalan...dalam jangka masa yang cepat....tapi cuma satulah...berat badannya memang payah nak naik..al maklumle ikut genetik ummi die ni kan..hehehe....tapi takpelah..doa kami moga Allah beri die kesihatan yang baik..sifat yang sempurna...itu cukup buat kami berasa syukur dengan apa yang diberikan...:)


Mengenai study plak...insyaAllah hujung tahun ni bakal menamatkan pergajian sarjana ku...(uhhh,,bunyi cam best jekkan)...tapi dalam nak mengahmpiri ke hujung ni, terasa kebahangan,,dan dugaan yang super duper... tapi ada gak segelintir manusia ini yang berkata.."alahhh senang je..kalu aku cfirm blh score"...lantak ko lah labu nk cakap apa...tak melaluinye memang senanglah nk cakap kan...yang penting, apa yang ku target n impikan dalam hidup ini...mudah2an Allah permudahkan...Amin,,, hah lupa nk cerita...Alhamdulillah..kalini ntah apa mimpi JPA...diorg offer  YURAN PENGAJIAN SECARA SEPARUH MASA BAGI PENJAWAT AWAM...ku pun apa lgi apply lah..cuber nasib kata org.....TQ BYK2 pada kak nor azzah...die nilah yg bgtau, org yg smbg master pun blh apply...apa lagi ku pun applylah..tapi dugaan nk apply ni..perghhh...byangkn nak call "u" pun...dekat 9 kali,,baru dpt cakap org yang sepatutnya bertanggungjwab utk deal berkaitan biasiswa ni.. plak die sruh dtg senin hadapannya..teman pun datanglah senin tu...eh blh pulak ye die cuti...apa lgi mintalah bantuan penolong pegawai die..blh die kata "awk  dan JPA ni menyusahkan betullah"...eh eh...sedap mulut die je...padahal..kt ni dtg nk minta cara baik...apa lagi berbalah sekejab di situ...dah kata kerja die kan..buat jelah...nasiblah dpt...da settle part tu...part utk minta sign Dr Dang plak...masa nak pi sign tu siap berpakaian dengan sweater n stokin bagai sbb kesihatan yng tidak mengizinkan time tu...nasib suami terchinta teman dan hantarkan...hehhe..tq suamiku....n the last part dekat PSM plak tersangkut..uwarghh..time tu mmg da give up abis dah...bayangkan da last date utk penghantaran...tapi diorg still tak sign lagi...masa tu pk...mungkin xde rezki kot..Apa lg kami pun berkampung beramai-ramai kat PSM utk settlekan urusan biasiswa tu....nahhhh, akhinya Alhamdulillah rezki berpihak pada kami..kami dapat juga biasiswa tu...dan ini dikira 1st time utk kumpulan sokongan diberikan biasiswa sedemian rupa....rezki..rezki..rezki...Lepas ni nak amik baucer n kad siwa plak....best..best..merasa lagi sekali kali ni...Tapi dalam suka-suka ni terselit rasa cuak+takut...sebab resut semester kedua bakal keluar sikit hari lagi... Terus terang kali persediaan untuk study dalam 40 %....Sebabnya...cuti 2 hari yang diperuntukkan untuk study..tidak dapat dilaksanakan 100 %...sebabnya..ank bujang ku..demam panas yang sangat2...apa lagi masa nk jawab exam tu..segala senjata di keluarkan bagi sesi hentam-menghentam jawapan exam.. Ku beserserah jelah...menjawab soalan2 tersebut berdasarkan permahaman n concentration msa sesi pembelajaran dalam kelas...Moga luluslah kali ni..huhuhu..

Apapun di harapan kan 2013...ni semua perancangan berjalan lancar,, n paling penting diberikan kesihatan yang baik pada kami sekeluarga... Pada masa yang sama menjadi insan yang tabah mengharungi dugaan yang mendatang,.Amin...











Tuesday, January 29, 2013

~~K.A.W.AN...L.A.W.A.N~~

Amboi..tajuk..xhengat...huhuhu...saje ja...sbb perkataan K.A.W.A.N...kalu tukar K blh jd L...
Mcm tu jugak dlm hubungan kawan ini... "Die" ...dlm erti kata..kawan...blh jadi lawan...sbb bile "die" susah... "die" ini akan mencari-cari kita... Tataapii..apabila "die" sudah senang..."die" sudah lenang.."die" blh jadi kwn yg mencemburui kt.. yg pd msa yg sama.. "die" ini yg akannnnn...ermmmmm.. 
oleh itu, berhati-hati dgn "die" ini ya..
Dalam erti kata lain.."cukup-cukup sudah..cukup hanya di sini sahaja"...:):):)..Sekian, bercerita ttg K.A.W.A.N  dan L.A.W.A.N...PEACE:)

Tuesday, August 28, 2012

cERItA iTu..InI....:)

Assalamualaikum,,


Selamat hari raya semua..maaf zahir batin ye..andai ada salah silap..termakan n terminum..:):):) alahai sgt lama xbuat blog...al maklumle da mula buat sistem utk projek baru...dahlah pyer lama xbuat koding...yg mula dr 0...amekow...kwang2222... Apapun syukur ada team n kawan yg byk bantu untuk buat projek ni:)...thanks ya..

Dan sekarang masih mood cuti sem..lalalala...ada lg 3 minggu untuk mengadap benda ini..


Moga-moga dengan kedatangan sem baru bulan 9 ini...teman ni dptle belajar dr kesilapan sebelum ini..dan paling penting da boleh mengaplikasikan masa-masa yang ada untuk beberapa tugas harian... al-maklumle pada masa yang sama....srg isteri,ibu,pekerja,anak,adik....:) moga pergorbanan yang dilakukan ini menjadi teladan pada anak-anak dan anak buah kami pada suatu hari nnti..itu matlamat sebenar diri ini untuk sambung belajar...insyaAllah moga Allah memberkatikan..:)

 Ok nk cerita pasal rayalah.... Ini kali pertama kami beraya tanpa ibu mertua...Hari ini genap arwah mak 100 hari...moga mak diletakkan ditempat insan yang beriman dan bertaqwa..Amin...alamak tgh buat blog ni ..tetiba lagu salam terakhir...aish..serius mmg kebetulan ni... Terasa satu kelainan..kerana biasanya kalau pi beraya memana...sure mak nk naik 1 kereta dgn kami... walaupun anak mak yang lain ajak mak naik kereta dgn diorg... yang paling terasa apabila tiada lagi kami bergotong royong memotong sayur kacang pajang yang 5 kg tu ...aish..rindule hai.... Sepanjang-panjang mak tiada ini...tidak pernah pun tgok sekali pun suami muka sedih ke cerita pasal mak ke...cuma 1 hari tu je.. die kata "abg rindu sangat nk makan sambal ikan bilis mak"...hah...sudah time tu rsa...alamak kalu aku masak ni da tentu tetap tak sama ni...camnoooo..huhuhu..

Dan raya kali ini juga.... ank bujang ku itu..sudah pndai berjalan..uwarghh anakkkkk...mmg xterkejar okkk..  kalau pi beraya rumah org tu...die pun sibuk nk makan kuih itu ini...ada 1 rumah ni lagi...dgn selamba..die susunkn bekas kuih...die buat ala2 bangunan tinggi macam tu...nsb cap tupperware.. kalu kaca...adui berdesup jantung bonda awk ni nak...nk mengantikannya... dan lagi 1..kalu dapt duit raya...die kalau dapt duit raya... sure die berlari kat bondanya ni... samada bg kat tangan atau terus masuk dalam handbeg...ahaha..hahh..sudahhhh....sedara mara semua igt..kami yng ajar....serius..mmg kami tak ajar langsung...


Lani da masuk 1 tahun 5 bulan ni....syukur...da banyak progress.. antaranya...paling-paling ketara..da blh ikut cakap yang hujung-hujung ayat...apa yang org cakap...cam irfan..fan..abah..bah... da blh panggil dah...yang paling agak lucahhh..kalu nk susu..direct cakap nakkkkk te*&^.... uwarghh ni smua aritu die ikut cakap mak sedara die...huhuhu ... sabor jele... yang paling rasa terharu..sejak setahun 3 bulan tu hari..die da boleh bersolat cara die... sebab biasanya..kalau bersolat..akan dibentangkan 1 sejadah untuk die kat sebelah...sbbnye..kalu idakk...die naik atas badan masa sujud tu..bertuah punyer anakkannn.. kalu lama die duduk atas badan...lamalah bonda die ni sujud..ahahahha... Kalu dulu masa die duk dalam walker... kalu nk solat..n ayahanda die takde..mmg letak n ikat die kat sblh..sbb kalu tak..mmg die duduk nyangkung atas permainan walker tu..huhhu.... 

So sekarang syukur dgn berkat pengajaran secara tidak langsung ni... anak kami ini dah boleh "bersolat" cara die.. n ada 1 hari tu...masa solat zuhur...saja dibacakan doa kuat2...ohh die pun ikut sama...dgn bhsa sepanyol die...n masa solat asar plak...tgh bonda tadah tangan berdoa...boleh ye...die letakkan coklat...lps tu cakap apa tau "acih" maksudnye terima kasih...adoi ilang kekusyukkan ku..hehe...anak..anak..anak... ni da 2 hari kat taska...cikgu nor die cakap... "xtaulah ank ko ni kin...sepanjang masa nk solat...orang lain semua main...die pergi amik tuala die..die bentang..lps tu solat..tak taulah die solat apa....kalu buka video doa kan..die tadah tangan...sruh org lain tadah tgn xpun sruh senyap....aish ank kau ni...semuanya cepat..merangkak cepat,jalan cepat yang ni solat plak...cumer badan je xnaik...slim aje..."....huhuhu...apa je sy blh buat cikgu nor...udah genetik bondanya gitu yg tinggal 41 kg ni ha...:)...anak ku ini mmg gitu... 

Mula masa ramadhan tu hari...lps je azan..diri ini ngn suami akan baca doa lps azan...jadi die menengok..sudahnya...masa dalam kereta pi beraya tu... dgr azan...sbb suami kalu azan akan buka kuat2...so cam biasa..die suruh kami diam...dgn jari kat mulut... lps tu abis azan...saja kami angkat tgn utk doa lambat.. cepat-cepat die ambil tangan bonda die ni...n  cakap bhsa die..utk sruh berdoa... apa lagi time tu kami panjatkan kesyukuran... Anak kami ni..buat perkara sedemikian... mak yang duduk belakang masa tu pun..terkejut n senyum je tengok keletah cucu ke 16 die ni...:) Moga Allah beri kesihatan yang baik dan berjaya dunia dan akhirat pd awak ye nak..Amin...


Pasal kerja pulak..dirini da rasa cam tak best..sbb bos ku yg sudah 5 thn kami bersama dalm 1 kumpulan ni...akan pergi ke kementerian lain...uwarghhh...walau ktrg ni selalu je bertelagah...tapi die ni byk memberi tunjuk ajar n pendengar yang baik untuk memberi pendapat tentang kehidupan.. "Bos, moga di sana akan lbh tenang n teratur idupnye...jgn lupakan doakan aku plak ikut jejak ko ye bos"....huhuhuhu

Oklah smpai di sini saja..nk smbung buat koding.. udah kata kerja f29 kan..so kerja awak adalah buat programming okkkkk..JANGAN NAK MENGELUH... ITU REZKI KO...+ve..+ve...:):):)..PROGRAMMING SANGAT BESTTTTT:)...ahahaha..cop..cop..silalah tengok pic kami masa beraya tu ari ye:)..bu bye byeee...











Monday, June 11, 2012

Rasa nk berbloggging plak harini...huhu

Tajuk xhenggat lah hasikin ni..ahahha...sbb kepala gue uda trsa sakit n berdenyut-denyut...dek kerana skang waktu tido sdh agak tunggang langgang...huhuhu..apa blh buat..ini pilihan sndiri kan..oleh itu haruslah terima n redha seadanya..tp sy puas..coz dpt gak buat apa yg diimpikan selama ini..cumer nk kene bersabar n bertabah selalu...ngeh ngeh...

Apapun tujuan ni saja nk citer progress anak bujang ku itu....buat simpanan hari mendatang...skang ni da nk masuk setahun 3 bulan...syukur,ankku ini udah macam-macam perubahan die ..seiring dgn anjakan umurnye...Antara perubahannya adalah :-

Setahun-

Dah blh tnjukkan shhh smbil jari kat mulut kalu dgr azan..Sebut "NAK"..abah ..mama...seblm sethun da ok dah...

video

Setahun sebulan


Menari bile dgr muzik...


Setahun 2 bulan-

bile tyer gigi..tunjuk gigi...(mcm senyum tu)...tanya tangan...tepuk tangan...tanya kaki..hentak kaki....dgr azan tadah tangan...n bile cakap amin..cpt2 die kaup muka...


Syukur Alhamdulillah di atas kurniaan Mu ini Ya Allah...:):):)...So semalam da nk masuk setahun 3 bulan...ada byk lg pelajaran kt nk belajarkan nak...xpe2..slow2..apapun bonda n ayahanda bangga dgn awak..sbb awk cepat pick up...walaupun time ngajar tu..die akan ikut time ada mood aje..huhuhu

video


Tapiiiii.... ada 1 feel nye.... kalu panjat tu..tok sah citer..terkeluar ank tekak menjerit pggil...huhu..kata ank lelakikan..gitulah gamaknya...pagar udah ku pasang..die pnjat ikut tepi tangga..uwarghhh...awak ni xpadan dgn keciklah anak oiii....



...tp saya ada sst yg special iaitu...ank sy pndai melatah...alamak xleh downloadlah video yg ini..tp xpe kat fb sy ada..:)

Saya sangatl2lah bersyukur di atas perkembangan putera hati saya ini..semuanya secara semulajadi...tiada paksaan...kecuali kalu abah die...tp anknye ni kalau kata tak mau tu..jgn haraplah nk ngikut kalau abah die ajar jugak...die buat xtau lagi ada..ahaha..bonda die ni plak ajar..nak tau kat mana..time kat bilik air...sbb die mmg paling2lah suker main air...hah..tang situ sesi pengajarannya...ahaha...smbil2 main air..smbil saya selitkan sesi pembelajaran..smua ini sy pelajari dari pembacaan melalui majalah pa n ma..(al-maklumle suami keje library kan..so every week bawa balik majalah soh bini die ni belajar....nnti die akan cakap.."hah yang baca ni...senang nk ajar anak...sabar jele..die xnk membacanya..ahahaha...suami ku ini!!!!!)....n sy belajar dr buku "mama saya lapar" yg buku wardina tu....tu pun sy baca dr lbrary tmpt suami sy bekerja...



So bile dah jadi bonda ni..pd msa yg sama jd guru n kawan pd anak..uhhh sgt best...tp itulh..kesabaran paling2 maksimum amat diperlukan ok...:)apapun moga anak sy menjadi insan yg cemerlang dunia n akhirat..amin..
Oklah mau study..minggu ni  teman ada final exam ok..wish me luck ya kengkawan:)




~~Setahun Irfan Hakimi Bin Musa~~

Assalamualaikum...

Lama betol xtaip sini ..last yg entry psl ketdkpuasan ati sy thadap "sst"..arghh lupakanlah hasikin..
kalini ni sy nk bercerita psl putera hati sy..IRFAN HAKIMI yg telah menginjak ke 1TAHUN..
happy day to u..happy bday to u...

Syukur YA ALLAH...ku merasai nikmat mengandung,menyusu dan paling HEBAT menjaga anakku ini...sgt2 mencabar...tp seronok terkata...mcm2 pengalaman...dr susu yg byk tetiba sikit...sihat2..tetiba demam...sakit matanye...wahhhh..sngat bykkkk pengalamn yg tak terhitung...(ini bukan berkira2 bebanan yg ada..tp sekadar menceritakan pnglaman setakat yg ada)....


Pada 16 mac ..shari seblum hari bday irfan hakimi....kami menymbutnya di taskanya...ank ni dgn tersipu-sipu....tgok2 ada bday kek bentuk bola...hah..lg teruja..apatah member ni xleh tgok bola..die budget2 blh peganglh bola tu..wah smpt tgn bonda die ni,tgkap tgnnye...aduhai anak..anak..

hasil keje tgn mummy raifana..tq ya:)
terkedek2 berjlan...alhamdulillah bjln sblm setahun..


cikgu cikgi irfan..tq cikgu:)


Sekarang...Pantang bonda die takde kat sisi die..uwarghh menangis kemahin..cam kene rotan je ko nak yee...berapit aje...kalu die da puas-puas main pun...tgok bonda die ni tertido...nanti die cium kelopak mata..then selepas tu nahhhh...die cocokkk mata....tu tak ganas lgi...kalu still tak bangun..blh plak die pi gigit ibu jari kaki bonda die...lagi skali ku menjerit....irfannnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Tapi apa je kelakukan mu anak..tetap tidak ku simpan dlm hati..melampaulahkan..budak tecit cam tu pun nk simpan dlm ati kan ..kan...hehhe....Sekarang ni kelas da bermula..so sy masih menyesuaikan waktu-waktu yg ada...sebagai hambaNya,isteri,ummi,pekerja dan pelajar...agak kucar kacir sekarang ni..tp ku syukur sangat2...dgn bantuan cik abang sayang...dlm menguruskan rumah tangga kami..keadaan agak terurus...nsb cik abg sy ni sejak kawen ni...atas inisiatifnye sndiri mau belajar masak...hehehe...kalu dlu dr lahir smpailah kimi 6 bulan...sy tukang sediakan bahan..die tukang masak...sbbnye...die malas nk panggil kalu ank nk susu..(ahahah..almaklum...member mana ada susu badan)..ahaha...tp slps ank da 6 bulan...bermulalah giliran memasak...kami saling tolerate... i bangga...bangga..bangga sangat dgn u abg(ops bukan sengaja nk puji suami di sini ye..tp sekadar menzahirkan perasaan ini pd blog luahan hati ini)...

oklah sampi di sini saja kot..


ps:sorilah xreti upload pic pd blog... i nama it,tp hancus xreti.....huhuhu...